Fleksitaryan diyet yapanlar ara sıra hayvansal ürünler tüketseler de çoğunlukla bitki bazlı beslenirler. Bu diyet vejetaryenliğe daha esnek bir yaklaşımdır, böylece biftek ve hamburger gibi hayvansal ürünleri tamamen terk etmeden meyve, sebze ve tam tahılları tüketmenin faydalarından yararlanabilirsiniz. Ayrıntılar için buyurun…👇
Bitki bazlı bir diyetin temel ilkelerini ve faydalarını ve bazı hayvansal proteinlerin daha az oranda dahil edilmesini sağladığından, bu diyeti ‘vejetaryen’ bir beslenme şekli olarak düşünebilirsiniz. Hayvansal gıdalar az tüketilse de hiçbir besin yasaklanmaz.
Blatner kitabında, esnek diyete yeni başlayanların önce haftada iki gün etten vazgeçmelerini, kalan beş gün boyunca toplamda en fazla 806 gram et yemelerini öneriyor. Bir sonraki aşamada et tüketimini daha da azaltarak, haftada üç ila dört gün vejetaryen bir diyet ve haftanın geri kalanında toplam 558 gram etten fazla olmayan bir diyet öneriyor. Son seviyede ise beş etsiz gün geçirilir ancak diğer iki gün boyunca 279 gram ete izin verir.
Vejetaryen olmanın faydaları bu diyete de yansıyor. Bu nedenle vejetaryenliği merak eden insanlara ve bazen de tamamen etsiz kalmanın bir sonucu olarak beslenme yetersizlikleri yaşayan eski veganlar ve vejetaryenler için esnek diyet önerilir.
Bir çalışma, fleksitaryan diyeti yapanların vejetaryen olmayanlara göre daha düşük tip 2 diyabet riskine sahip olduğunu buldu. Aşırı kilolu olmak tip 2 diyabet için en büyük risk faktörlerinden biridir. Aynı çalışma, flexitaryan diyetini uygulayanların daha düşük vücut kitle endeksine sahip olduğunu göstermiştir.
Bir inceleme, vejetaryen bir diyetin katılımcıların yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç riskini azalttığını buldu. Araştırmacılar, diyetinizdeki etin bir kısmını sebzelerle değiştirmenin kalple ilgili ölüm riskini azaltmanın basit bir yolu olabileceğini söylüyor.
Araştırmalar ayrıca, fleksitaryan diyeti yapanların, muhtemelen hastalık riskinin azalmasının bir sonucu olarak, daha et tüketen kişilere göre yaklaşık 3,6 yıl daha uzun yaşayabileceğini öne sürüyor.
Blatner, diyetin esnek olmasının takip etmeyi de kolaylaştırdığını ve bu diyetin uzun vadeli bir yaşam tarzı haline gelme şansını artırdığını söylüyor.
Bu diyet planı için gerekli veya özellikle pahalı içerik yoktur, bu nedenle harcamalarınız artmayacaktır. Ve eğer et tüm öğünlerinizin şu anki yıldızıysa, kasabı atlamak aslında size para kazandırabilir.
Bir rapor, vejetaryen bir diyetin, vejetaryen olmayan diyetlere göre daha fazla miktarda besin açısından yoğun gıda içerdiğini öne sürüyor. Esnek diyet, genellikle katkı maddeleriyle dolu işlenmiş ve paketlenmiş gıdaların tüketimini azaltacak olan üretime öncelik veriyor.
Parlayan bir cilt için tabağınızı bitkilerle doldurun! Meyve, sebze, fındık ve baklagillerden oluşan bir diyet, A, C ve E vitaminleri içerir. Cildin yaşlanmasını önler, UV ışınlarına karşı korur ve kolajen dahil cildin destek yapılarını oluşturur.
Kilo vermeye çalışıyorsanız, görünüşte sonsuz sayıda yeme planı ve diyet bu sonucu vaat ediyor. Fleksitaryan diyet en güvenilirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Keri Gans, ‘Bir kere, bunu çok sayıda meyve, sebze ve kepekli tahıllar yemek için bir fırsat olarak kullanırsanız, muhtemelen alıştığınızdan daha az kalori ile tok hissedeceksiniz’ diyor.
Bu diyet, belirli gıda gruplarını tamamen dışlamadığından, dengeli bir şekilde uygulandığı takdirde herhangi bir sağlık riskini taşımamaktadır.
Daha az et yemek, özellikle eti besin açısından yoğun gıdalar ve bitki bazlı protein kaynakları ile değiştirmezseniz, bazı dezavantajlar oluşturabilir. Bir araştırma, kötü planlanmış vejetaryen diyetlerin protein, demir, çinko, kalsiyum, D vitamini, B12 vitamini ve omega-3 yağları gibi besin maddelerinin düşük olabileceğini söylemektedir.
Fleksitaryan diyet, egzersiz konusunda katı kurallar sunmaz – ancak bu, planınıza egzersiz eklememeniz gerektiği anlamına gelmez. Blatner, haftada beş gün en az 30 dakika orta yoğunlukta egzersiz, veya haftada üç kez 20 dakika yoğun egzersiz ve haftada en az iki gün kuvvet antrenmanı yapılmasını öneriyor.
Siz de spor yapmayı sürekli erteleyenlerden misi…
#13 kesinlikle bizi o yıllara götürdü… Sizin f…
Önümüzdeki 10 yıl içinde hangi işlere talep olac…